Конкурси фахової майстерності

Змагання – це завжди рух до мрії! А конкурс фахової майстерності допомагає також підтримати інтерес учнів до професії, мотивує їх до кращого навчання, підвищує інтерес до обраної професії та розвиває творчу активність.

В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулися конкурси фахової майстерності в групах № 22, майстер в/н Сідень О. В., № 23 (професія «Кухар; кондитер»), майстер в/н Алейнікова І. М., та гр. 33 (професія «Продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів»), майстер в/н Щуцька В. І. Завдання конкурсів поділялися на дві частини: І – теоретична, ІІ- практична. Під час виконання теоретичної частини учні вирішували тестові завдання, щоб продемонструвати рівень засвоєння теоретичного матеріалу.

Практичне завдання для кухарів гр. 23 складалось із нарізання овочів різними формами, приготування напівфабрикатів з рибної котлетної маси, оформлення та відпуску страв з сиру.

Всі учасники успішно впоралися з завданнями. За підсумками конкурсів призові місця були розподілені таким чином:

1. Ясинська Яна – І місце;

2. Мєрєнкова Ксенія – ІІ місце;

3. Морару Наталія – ІІІ місце.

Практичне завдання для кухарів гр. 22 складалося з приготування бутербродів, формування вареників, формування та подавання млинчиків з різними начинками, приготування салату.

За результатами конкурсу, відповідно до рішення журі, переможцями стали:

1. Ляпало Олена – І місце;

2. Степанова Анна – ІІ місце;

3. Волонтир Тетяна – ІІІ місце

Практичне завдання для продавців полягало у відпрацюванні основних етапів роботи магазину: робота на реєстраторі розрахункових операцій (підготовка до роботи РРО, обслуговування покупців, виконання заключних операцій); робота на електронних вагах (зважування з визначенням сумарної вартості покупки); приймання товарів у відділі (підрахунок накладної, нарахування 20% надбавки на товар), надання консультації на обраний товар.

Учасники конкурсу показали високий професійний рівень та отримали такі результати:

1. Сопінська Алла – І місце;

2. Соломічева Тетяна – ІІ місце;

3. Зіберова Алевтина – ІІІ місце.

Основна мета конкурсів була досягнута. Учні закріпили здобуті знання, уміння і навички, продемонструвавши естетичний смак, професійну етику та відповідальність.

Випробування для здобувачів освіти виявились цікавими і не залишили їх без позитивних вражень і нового досвіду.

Випуск 2025

Святковий випуск в Арбузинському професійному аграрному ліцеї: крок у велике майбутнє.27 червня в Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулася урочиста подія, що знаменує завершення одного важливого етапу та початок нового великого шляху наших здобувачів освіти. Випускникам були вручені свідоцтва про повну загальну середню освіту та дипломи кваліфікованого робітника.Цей зворушливий, щирий та емоційний захід зібрав разом адміністрацію, […]

26 червня 2025 року, в Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулася державна кваліфікаційна атестація в групі 12, що навчалася за професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування» (майстер виробничого навчання Бєрков О.В). Цей день підсумував три роки наполегливої праці та формування ґрунтовних професійних компетентностей.Наші випускники – активні та вмілі молоді фахівці – […]

24 червня в Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулася Державна кваліфікаційна атестація в групі №22 (професія Кухар; кондитер, майстер виробничого навчання Сідень О.В.). Випускники захищали творчі дипломні роботи. Вони розповідали технологію приготування власноруч приготовлених кондитерських виробів та презентували свої торти, пряники, тістечка, панкейки, святковий коровай. Кожен смаколик демонстрував кондитерські уміння та витончені художні смаки учнів. Особливе […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x