Конкурси фахової майстерності

Змагання – це завжди рух до мрії! А конкурс фахової майстерності допомагає також підтримати інтерес учнів до професії, мотивує їх до кращого навчання, підвищує інтерес до обраної професії та розвиває творчу активність.

В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулися конкурси фахової майстерності в групах № 22, майстер в/н Сідень О. В., № 23 (професія «Кухар; кондитер»), майстер в/н Алейнікова І. М., та гр. 33 (професія «Продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів»), майстер в/н Щуцька В. І. Завдання конкурсів поділялися на дві частини: І – теоретична, ІІ- практична. Під час виконання теоретичної частини учні вирішували тестові завдання, щоб продемонструвати рівень засвоєння теоретичного матеріалу.

Практичне завдання для кухарів гр. 23 складалось із нарізання овочів різними формами, приготування напівфабрикатів з рибної котлетної маси, оформлення та відпуску страв з сиру.

Всі учасники успішно впоралися з завданнями. За підсумками конкурсів призові місця були розподілені таким чином:

1. Ясинська Яна – І місце;

2. Мєрєнкова Ксенія – ІІ місце;

3. Морару Наталія – ІІІ місце.

Практичне завдання для кухарів гр. 22 складалося з приготування бутербродів, формування вареників, формування та подавання млинчиків з різними начинками, приготування салату.

За результатами конкурсу, відповідно до рішення журі, переможцями стали:

1. Ляпало Олена – І місце;

2. Степанова Анна – ІІ місце;

3. Волонтир Тетяна – ІІІ місце

Практичне завдання для продавців полягало у відпрацюванні основних етапів роботи магазину: робота на реєстраторі розрахункових операцій (підготовка до роботи РРО, обслуговування покупців, виконання заключних операцій); робота на електронних вагах (зважування з визначенням сумарної вартості покупки); приймання товарів у відділі (підрахунок накладної, нарахування 20% надбавки на товар), надання консультації на обраний товар.

Учасники конкурсу показали високий професійний рівень та отримали такі результати:

1. Сопінська Алла – І місце;

2. Соломічева Тетяна – ІІ місце;

3. Зіберова Алевтина – ІІІ місце.

Основна мета конкурсів була досягнута. Учні закріпили здобуті знання, уміння і навички, продемонструвавши естетичний смак, професійну етику та відповідальність.

Випробування для здобувачів освіти виявились цікавими і не залишили їх без позитивних вражень і нового досвіду.

14 лютого 2025 року в Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулася державна кваліфікаційна атестація у групі № 21 за професією “Кухар; Кондитер”. Цей день став знаковим для випускників, які пройшли довгий шлях навчання, вдосконалили  професійні навички та підтвердили свою майстерність. Державна кваліфікаційна атестація складається з двох основних частин: теоретичної та практичної. У теоретичній частині випускники ліцею […]

Intersos Ukraine

Intersos Ukraine – це частина глобальної мережі, яка заснована в 1992 році та допомагає тим, хто найбільше постраждав від війни та природних катастроф. Колектив Арбузинського професійного аграрного ліцею відчув цю підтримку на власному досвіді. Фахівці INTERSOS не лише розповіли про стрес, але й дали практичні інструменти, як з ним боротися. А ще, подбали про наше […]

З 2 грудня 2024 року в Арбузинському професійному аграрному ліцеї розпочалася нова сторінка історії розвитку освітнього закладу. Для багатьох дорослих мешканців Арбузинки та інших міст і сіл Первомайського та Вознесенського районів, які прагнули покращити свої професійні навички та отримати нову кваліфікацію, з’явилися нові перспективи. Вони мають унікальну можливість безкоштовно опанувати професії “Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу” 2-го […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x