Перевірна робота в групі №13

Щоб машина запрацювала, її потрібно зібрати, налагодити, відрегулювати, випробувати і ремонтувати. І все це повинен вміти тракторист. Це одна з важливих професій, тому що, якими б не були досконалими інструменти, завжди буде потрібна людина з «розумними» руками.

27 грудня поточного року пройшла перевірна робота в групі №13 (професія Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування) на кваліфікацію тракторист- машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1 (майстри в/н Артюх В.І. та Короткий В.А.).

Здобувачі освіти виконували роботи з основ слюсарної справи: розмічали деталі за шаблонами, вирубували зубилом розмічену деталь з листової сталі, випрямляли метал, свердлили наскрізні отвори за розміткою, обпилювали деталі різних поверхонь з використанням ручного інструменту, різали метал та прути за допомогою ножівки, нарізали та проганяли  різьби, згинали кільця з дроту, виконували паяння та склеювали деталі.

Кращими були Трофимчук Сергій, який уміло випрямив металевий пруток, та зігнув листовий метал під заданим кутом за допомогою лещат; Цимбаленко Артур вправно розмітив деталь за шаблоном та вирізав за допомогою ножиць по металу; Золотушка Артем майстерно зігнув кільце з металевого прутка.

 21 лютого 1999 року всі народи нашої планети за рішенням ЮНЕСКО відзначають Міжнародний день рідної мови. Сьогодні здобувачі освіти Арбузинського професійного аграрного ліцею також мали змогу довести свою любов і шану до рідної мови, відчути себе частиною великого, гордого, нескореного народу, адже мову цілком справедливо називають генетичним кодом нації. На святі рідної мови, яке підготували […]

Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Праця кухаря важка, кропітка, але дуже потрібна людям. Маючи творчу фантазію та смак, кухар зі звичайних продуктів, готує справжні шедеври кулінарної майстерності. Він вміє виділити правильні смакові поєднання продуктів, їх пропорції. Постійно шукає і створює щось нове. Саме тому інтерес до розвитку професії […]

16 лютого в Арбузинському ПАЛ проведена державна кваліфікаційна атестація в групі №20, професія «Кухар; кондитер». Вона складається з двох основних частин: теоретичної та практичної. У теоретичній частині випускники ліцею виконували комплексне завдання з різних предметів, пов’язаних з професією. Практична частина іспиту проводилась у спеціально обладнаних кухнях підприємств громадського харчування, де випускники готували борошняні кондитерські вироби […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x