Перевірна робота в групі №20

Кондитерське мистецтво можна порівняти зі світом високої моди — тут є свої зірки та тренди, які змінюються від сезону до сезону. Є й незмінна класика: французькі кав’ярні вже кілька десятиліть пропонують відвідувачам круасани та бріоші. А італійські кафе ніколи не відмовляться від всесвітньо відомого тірамісу.

Саме кондитери привносять у наше життя радість та відчуття свята, адже яке свято без десерту?

19 жовтня, напередодні святкування Міжнародного  дня кухара і кулінара, в Арбузинському професійному аграрному ліцеї, відбулася перевірна робота у групі №20 (професія Кухар; Кондитер). Здобувачі освіти четвертого року навчання демонстрували свої практичні навички  по приготуванню борошняних кондитерських виробів на кваліфікацію кондитер 3-го розряду.

Майбутні кондитери  випікали солодкі напівфабрикати з пісочного, пряничного, бісквітного та вафельного тіста. Наступним кроком індивідуального завдання було подальше  оздоблення  та креативна  презентація свого десерту. В нагоді стали навички з приготування сиропів, помад, масляних та вершково-сметанних кремів, без яких важко уявити собі смачне тістечко.

Незважаючи  на деякі труднощі, всі здобувачі  успішно впоралися з практичними завданнями та дійшли висновку, що в кондитерській справі немає дрібниць, а кожна деталь – це серйозна, кропітка робота, яка потребує багато специфічних знань, навичок та вмінь.

Найкращими визнано борошняні кондитерські вироби Курманської Дар’ї – торт бисквітно-маковий з масляним кремом та Степанової Вероніки з бісквітним тістечком «Улюблене», які відповідали усім вимогам до якості.

Сьогодні, 23 жовтня 2025 року, Арбузинський професійний аграрний ліцей приймав поважних гостей! До нас завітали представники Арбузинського відділу Первомайської філії Миколаївського обласного центру зайнятості: заступник начальника відділу Ольга Руснак та консультант роботодавця Наталія Белейчик.Фахівці центру зайнятості провели інформативну зустріч для нашої молоді, розповідаючи про надзвичайно актуальні можливості: гранти для осіб віком від 18 до 25 […]

У Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбувся захопливий урок виробничого навчання в групі №45 з теми “Будова мікроскопа. Мікроскопія запропонованих об’єктів”, який провела майстер виробничого навчання Самарова Алєся Анатоліївна.Під час заняття учні мали змогу зануритися у дивовижний мікросвіт, ознайомитися з будовою мікроскопа, навчитися правильно працювати з ним та досліджувати різноманітні об’єкти. Кожен учень відчув себе справжнім […]

Усіх, хто обрав професію «Кухар», викладачів, майстрів виробничого навчання та учнів щиро вітаємо з професійним святом — Міжнародним днем кухаря!Ваша професія — це не просто робота, це справжнє мистецтво, що поєднує талант, натхнення та любов до людей. Ви щодня створюєте маленькі кулінарні шедеври, даруючи радість, задоволення та незабутні смаки.Викладачам і майстрам бажаємо невичерпної енергії, творчих […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x