Тиждень мк професій «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу; оператор комп’ютерного набору»

Професійний тиждень — це одна із форм роботи, що містить цілеспрямовану колективну та індивідуальну практичну діяльність педагогів, спрямовану на підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності учнів. Цикл заходів, проведених у межах професійного тижня, спрямований на поглиблення взаємозв`язків між теоретичними знаннями та виробничим навчанням .

Тиждень методичної комісії професій «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу; оператор комп’ютерного набору» проходив в Арбузинському професійному аграрному ліцеї з 25.03.2024 р. по 29.03.2024 р.

Розпочався тиждень з онлайн-вікторини «Лаборант інформує: правда і міфи про молоко», яку підготувала викладачка з професійно-теретичної підготовки Балобанова І.С.

Здобувачі освіти з цих мали змогу перевірити набуті знання, пройшовши веб-квести «Хімічна лабораторія» та «Ключ до знань», які запропонували викладач ПТП Балобанова І.С. та майстер виробничого навчання Ковальська І.В.

З метою підвищення рівня професійної підготовки, удосконалення майстерності, розвитку творчої активності здобувачів освіти, поглиблення та удосконалення знань з професій було проведено конкурси професійної майстерності.

Конкурс з професії Оператор комп’ютерного набору проводився у два етапи: теоретичний і практичний. Здобувачі освіти 43 групи (майстер виробничого навчання Ковальська І.В.) виконували завдання на комп’ютері: працювали в програмі Провідник, виконували роботу з файлом, використовуючи графічний редактор, створювали архів.

В конкурсі Кращий по професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» (майстер виробничого навчання Кулєш Н.В.) взяли участь здобувачі освіти ІІІ курсу групи № 41. Теоретична частина включала анограми, ребуси, коди. – цікаві форми роботи, які позитивно сприймаються учнями. Під час виконання завдань з практичної частини здобувачі освіти продемонстрували свої навички зважування та приготування процентних розчинів, застосовували різні методи розділення сумішей: осадження, декантація, фільтрування та випарювання.

Усі здобувачі освіти впорались із поставленими задачами та показали гарні знання та навички. Здобувачі освіти, які посіли І-ІІІ місця, отримали грамоти та заохочувальні призи.

Переможцями конкурсів стали:

43 група – Левченко Андрій

41 група – Кошарна Варвара.

Учні Арбузинського професійного аграрного ліцею долучилися до Міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика, перший етап якого проводився учора, 28 жовтня,у нашому закладі. Його мета – обрати кращого з кращих для участі в наступному етапі.З дванадцяти учасників найкраще справилася з завданнями учениця гр.22, професія Кухар; Кондитер, Кривіцька Вікторія. Вітаємо нашу переможницю, а разом з нею всіх учасників […]

25 жовтня освітяни та здобувачі освіти Арбузинського ПАЛ разом долучилися до традиційної об’єднавчої акції – Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Символічно і дуже приємно, що текст диктанту читав наш захисник Павло Вишебаба , один з тих, хто продовжує писати історію героїзму українського народу. Цей щорічний захід покликаний ще раз нагадати всім українцям, що ми – єдиний […]

20 жовтня Міжнародний день кухаря та кулінара в Арбузинському професійному аграрному ліцеї відзначали в особливій атмосфері! Адже кулінарія – це не просто приготування їжі, а справжнє мистецтво, яке поєднує в собі науку, творчість і любов до людей. Наші учні, майбутні зірки кулінарії, показали, що готові до великих звершень. Майбутні кухарі провели захоплюючі заходи, на яких […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x