Українська вишивка – етнічний бренд, перевірений історією

Вишиванка – це любов!

Вишивати – це оберігати, вірити, чекати.

Українська вишиванка ─ не просто святковий одяг. Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі. І хоч кожен регіон України має власні традиції вишивання і символізм орнаментів, незмінним лишається одне: вишиванка ─ це частина генетичного коду українця. Тому зараз День вишиванки має особливий, сакральний сенс ─ українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи життя кращих синів і дочок.

Щорічно в третій четвер травня в Арбузинському професійному аграрному ліцеї відзначають свято вишиванки. У цей день всі працівники та учні ліцею одягають вишиті сорочки або будь-який інший одяг з українською вишивкою. Таким чином ми долучаємося до всеукраїнського флешмобу, який єднає українців крізь простір і час.

Цьогоріч учні групи 21 (майстер виробничого навчання Левіна Валентина Георгіївна, класний керівник Бугай Сергій Миколайович) провели виховну годину «Українська вишивка – етнічний бренд, перевірений історією». Здобувачі освіти згадали традиції українського народу, історію виникнення вишиванки та влаштували демонстрацію зразків національного одягу, чим засвідчили свою відданість віковічній українській культурній традиції.

Intersos Ukraine

Intersos Ukraine – це частина глобальної мережі, яка заснована в 1992 році та допомагає тим, хто найбільше постраждав від війни та природних катастроф. Колектив Арбузинського професійного аграрного ліцею відчув цю підтримку на власному досвіді. Фахівці INTERSOS не лише розповіли про стрес, але й дали практичні інструменти, як з ним боротися. А ще, подбали про наше […]

З 2 грудня 2024 року в Арбузинському професійному аграрному ліцеї розпочалася нова сторінка історії розвитку освітнього закладу. Для багатьох дорослих мешканців Арбузинки та інших міст і сіл Первомайського та Вознесенського районів, які прагнули покращити свої професійні навички та отримати нову кваліфікацію, з’явилися нові перспективи. Вони мають унікальну можливість безкоштовно опанувати професії “Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу” 2-го […]

В Арбузинському професійному аграрному ліцеї 26.12.2024 року відбулася перевірна робота в групі 23 (професія Кухар; кондитер, кваліфікація кухар 4-го розряду, майстер виробничого навчання Алейнікова І.М.) Майбутні кухарі виконували комплексні роботи з приготування страв з риби та м’яса.Смачні та гарно оформленні страви свідчать про готовність здобувачів освіти успішно справлятися з виробничими завданнями.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x