Українська національна перша страва

Український борщ набув міжнародного визнання, він увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Всюди він має певні відмінності, які підкреслюють особливості окремих регіонів України, звідси і його назви: «Київський», «Чернігівський», «Полтавський», «Галицький» та інші, але найбільш поширений борщ «Український» з пампушками. Борщ є частиною українського культурного спадку та його самобутності.

Борщ — універсальна рідка страва, що вариться з різноманітних овочів і добре доповнює будь-який стіл. Він яскравий у прямому і переносному сенсі, йому присвячені свята та низка борщових фестивалів, які щороку проводять у різних містах України.

У будь-який сезон його можна готувати вдома, замовляти у звичайних їдальнях або вишуканих ресторанах.

На уроці виробничого навчання в Арбузинському професійному аграрному  ліцеї  учні другого курсу професії Кухар; Кондитер під керівництвом майстра виробничого навчання Левіної Валентини Георгіївни готували борщ «Український» із запашними пампушками.

Майбутні кухарі отримали заряд позитивних емоцій, готуючи та дегустуючи унікальну страву, що символізує смак, здоров’я, добробут, домашній затишок, родину, справжні українські традиції.

Праця педагога є неоціненним внеском у формування майбутнього України, дорогоцінним вкладом у молоде покоління. Вчитель — це мудрий порадник, помічник, друг. Він є прикладом доброти і безмежної відданості справі.З нагоди Дня працівників освіти учнівське самоврядування Арбузинського професійного аграрного ліцею підготувало святковий концерт для працівників та ветеранів нашого закладу. Розпочався захід хвилиною мовчання на вічну Пам’ять […]

З нагоди Дня козацтва та Дня захисників і захисниць України наш ліцей традиційно провів спортивно-розважальне свято «Козацькі розваги». Учасники заходу, учні різних спеціальностей, продемонстрували свою фізичну підготовку, командний дух та патріотизм. Змагання включали в себе естафети, силовий конкурс (підняття гирі), стрільбу з пневматичної гвинтівки та перетягування канату. Особливо запам’яталося всім перетягування канату, де сили були […]

Колектив Арбузинського професійного аграрного ліцею від щирого серця вітає всіх працівників професійної освіти зі святом! Ваша праця – це не просто робота, це покликання. Дякуємо вам за все, що ви робите для молоді та для нашої країни. Бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, нових творчих злетів та швидкої перемоги!Слава Україні!Героям слава!

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x