Українська національна перша страва

Український борщ набув міжнародного визнання, він увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Всюди він має певні відмінності, які підкреслюють особливості окремих регіонів України, звідси і його назви: «Київський», «Чернігівський», «Полтавський», «Галицький» та інші, але найбільш поширений борщ «Український» з пампушками. Борщ є частиною українського культурного спадку та його самобутності.

Борщ — універсальна рідка страва, що вариться з різноманітних овочів і добре доповнює будь-який стіл. Він яскравий у прямому і переносному сенсі, йому присвячені свята та низка борщових фестивалів, які щороку проводять у різних містах України.

У будь-який сезон його можна готувати вдома, замовляти у звичайних їдальнях або вишуканих ресторанах.

На уроці виробничого навчання в Арбузинському професійному аграрному  ліцеї  учні другого курсу професії Кухар; Кондитер під керівництвом майстра виробничого навчання Левіної Валентини Георгіївни готували борщ «Український» із запашними пампушками.

Майбутні кухарі отримали заряд позитивних емоцій, готуючи та дегустуючи унікальну страву, що символізує смак, здоров’я, добробут, домашній затишок, родину, справжні українські традиції.

Сьогодні, 23 жовтня 2025 року, Арбузинський професійний аграрний ліцей приймав поважних гостей! До нас завітали представники Арбузинського відділу Первомайської філії Миколаївського обласного центру зайнятості: заступник начальника відділу Ольга Руснак та консультант роботодавця Наталія Белейчик.Фахівці центру зайнятості провели інформативну зустріч для нашої молоді, розповідаючи про надзвичайно актуальні можливості: гранти для осіб віком від 18 до 25 […]

У Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбувся захопливий урок виробничого навчання в групі №45 з теми “Будова мікроскопа. Мікроскопія запропонованих об’єктів”, який провела майстер виробничого навчання Самарова Алєся Анатоліївна.Під час заняття учні мали змогу зануритися у дивовижний мікросвіт, ознайомитися з будовою мікроскопа, навчитися правильно працювати з ним та досліджувати різноманітні об’єкти. Кожен учень відчув себе справжнім […]

Усіх, хто обрав професію «Кухар», викладачів, майстрів виробничого навчання та учнів щиро вітаємо з професійним святом — Міжнародним днем кухаря!Ваша професія — це не просто робота, це справжнє мистецтво, що поєднує талант, натхнення та любов до людей. Ви щодня створюєте маленькі кулінарні шедеври, даруючи радість, задоволення та незабутні смаки.Викладачам і майстрам бажаємо невичерпної енергії, творчих […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x