Українська національна перша страва

Український борщ набув міжнародного визнання, він увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Всюди він має певні відмінності, які підкреслюють особливості окремих регіонів України, звідси і його назви: «Київський», «Чернігівський», «Полтавський», «Галицький» та інші, але найбільш поширений борщ «Український» з пампушками. Борщ є частиною українського культурного спадку та його самобутності.

Борщ — універсальна рідка страва, що вариться з різноманітних овочів і добре доповнює будь-який стіл. Він яскравий у прямому і переносному сенсі, йому присвячені свята та низка борщових фестивалів, які щороку проводять у різних містах України.

У будь-який сезон його можна готувати вдома, замовляти у звичайних їдальнях або вишуканих ресторанах.

На уроці виробничого навчання в Арбузинському професійному аграрному  ліцеї  учні другого курсу професії Кухар; Кондитер під керівництвом майстра виробничого навчання Левіної Валентини Георгіївни готували борщ «Український» із запашними пампушками.

Майбутні кухарі отримали заряд позитивних емоцій, готуючи та дегустуючи унікальну страву, що символізує смак, здоров’я, добробут, домашній затишок, родину, справжні українські традиції.

Учні Арбузинського професійного аграрного ліцею долучилися до Міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика, перший етап якого проводився учора, 28 жовтня,у нашому закладі. Його мета – обрати кращого з кращих для участі в наступному етапі.З дванадцяти учасників найкраще справилася з завданнями учениця гр.22, професія Кухар; Кондитер, Кривіцька Вікторія. Вітаємо нашу переможницю, а разом з нею всіх учасників […]

25 жовтня освітяни та здобувачі освіти Арбузинського ПАЛ разом долучилися до традиційної об’єднавчої акції – Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Символічно і дуже приємно, що текст диктанту читав наш захисник Павло Вишебаба , один з тих, хто продовжує писати історію героїзму українського народу. Цей щорічний захід покликаний ще раз нагадати всім українцям, що ми – єдиний […]

20 жовтня Міжнародний день кухаря та кулінара в Арбузинському професійному аграрному ліцеї відзначали в особливій атмосфері! Адже кулінарія – це не просто приготування їжі, а справжнє мистецтво, яке поєднує в собі науку, творчість і любов до людей. Наші учні, майбутні зірки кулінарії, показали, що готові до великих звершень. Майбутні кухарі провели захоплюючі заходи, на яких […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x