Українська національна перша страва

Український борщ набув міжнародного визнання, він увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Всюди він має певні відмінності, які підкреслюють особливості окремих регіонів України, звідси і його назви: «Київський», «Чернігівський», «Полтавський», «Галицький» та інші, але найбільш поширений борщ «Український» з пампушками. Борщ є частиною українського культурного спадку та його самобутності.

Борщ — універсальна рідка страва, що вариться з різноманітних овочів і добре доповнює будь-який стіл. Він яскравий у прямому і переносному сенсі, йому присвячені свята та низка борщових фестивалів, які щороку проводять у різних містах України.

У будь-який сезон його можна готувати вдома, замовляти у звичайних їдальнях або вишуканих ресторанах.

На уроці виробничого навчання в Арбузинському професійному аграрному  ліцеї  учні другого курсу професії Кухар; Кондитер під керівництвом майстра виробничого навчання Левіної Валентини Георгіївни готували борщ «Український» із запашними пампушками.

Майбутні кухарі отримали заряд позитивних емоцій, готуючи та дегустуючи унікальну страву, що символізує смак, здоров’я, добробут, домашній затишок, родину, справжні українські традиції.

День Гідності та Свободи — знаковий день для нашої держави, встановлений на честь початку двох революцій: 2004 та 2013 років. Цей день — символ творення новітньої історії держави, пам’ятна дата, що вшановує мужність та патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, гідність та демократію. З нагоди свята викладач історії Арбузинського професійного аграрного ліцею Антоненко […]

Україна – територія гідності і свободи. Це доведено подіями, які розгорталися на Майдані в 2004 і 2013 роках: ми пройшли крізь важкі випробування з любов’ю до рідної землі, з готовністю до останнього подиху відстоювати її незалежність та власну гідність. Україною потрібно пишатися і просто неможливо не любити! Колектив Арбузинського професійного аграрного ліцею щиро вітає всіх […]

Мобільність у сучасному освітньому середовищі виявляється в готовності педагога до змін, відкритості до нового, вмінні долати зовнішні та внутрішні перешкоди у професійному становленні. Для педагогічних працівників ліцею практичний психолог Сомик Анастасія Сергіївна провела психологічний практикум «Професійна мобільність педагога», під час якого педагогічні працівники створювали модель сучасного педагога та визначали, якими навичками він повинен володіти, встановлювали […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x