В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулося чергове відкрите підсумкове засідання методичної комісії професій: «Кухар; Кондитер», «Продавець продовольчих товарів; Продавець непродовольчих товарів».
Голова МК Мазуренко Наталія Анатоліївна прозвітувала про роботу методичної комісії за 2023-2024 навчальний рік. Матеріали про роботу розміщені на сайті МК: http://surl.li/uexzs. Як викладач професійно-теоретичної підготовки професій «Кухар; Кондитер», «Продавець продовольчих товарів; Продавець непродовольчих товарів» вона розповіла про створення та наповнення персонального сайту і розробку завдань для практичних робіт з предметів.
Викладач ПТП Ніколаєнко Ірина Миколаївна поділилася з колегами досвідом створення інформаційних ігор в сервісі Genially та продемонструвала власні наробки, розміщені на персональному сайті.
Левіна Валентина Георгіївна, майстер виробничого навчання професії «Кухар; Кондитер», систематизувала матеріали до занять з виробничого навчання на гугл-диску, провела цікаві майстер-класи на теми: «Салати-картини», «Мова столових приборів» та «Складання серветок», розповіла про участь у проєкті «Вінтажна кухня Миколаївщини», в якому вона працює над напрямком «Обід Грейга (відтворення обіду міського голови з приводу урочистого відкриття пам’ятника Грейгу).
Майстер виробничого навчання професії «Кухар; Кондитер» Сідень Ольга Вікторівна систематизувала матеріали до занять на гугл-диску, провела конкурс фахової майстерності в групі 22 та поділилася досвідом створення відеопрезентацій за допомогою програми Canva, розповіла про участь у проєкті «Вінтажна кухня Миколаївщини», працює над напрямком багатонаціональна Миколаївщина (страва національних меншин регіону).
Алейнікова Ірина Миколаївна, майстер виробничого навчання професії «Кухар; Кондитер», систематизувала матеріали до занять на гугл-диску, провела конкурс фахової майстерності в групі 23, а також розповіла про участь у проєкті «Вінтажна кухня Миколаївщини», зокрема працює над напрямком автентичність (автентична страва).
Щуцька Валентина Іванівна, майстер виробничого навчання професії «Продавець продовольчих товарів; Продавець непродовольчих товарів», провела конкурс фахової майстерності в групі 33, розробила інструкційні картки до практичних занять, цікаві вікторини та презентації.
Викладачі та майстри нашої методичної комісії систематично підвищували свій фаховий рівень, активно займалися самоосвітою, використовуючи дистанційні форми роботи; беруть активну участь у обласних семінарах та педагогічних читаннях.