Засідання МК професій Кухар; Кондитер, Продавець продовольчих товарів; Продавець непродовольчих товарів.

В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулося відкрите підсумкове засідання методичної комісії професій Кухар; Кондитер, Продавець продовольчих товарів; Продавець непродовольчих товарів.

Голова МК Мазуренко Н.А. прозвітувала про роботу методичної комісії за 2022-2023 навчальний рік.

Викладачі та майстри методичної комісії систематично підвищували свій фаховий рівень, активно займались самоосвітою, брали участь у різних конкурсах, тестуваннях, вебінарах, курсах підвищення кваліфікації.

Члени МК впроваджували новий держстандарт професії Кухар, а також працювали над удосконаленням КМЗ професій.

Цікаво та змістовно пройшов методичний тиждень професій

Ніколаєнко І.М. провела відкритий інформаційний захід «Цікаві факти про торти» для учнів першого та другого курсів. Цього року за підсумками атестації Ірина Миколаївна здобула кваліфікацію спеціаліст вищої категорії, звання «старший викладач». Вона підготувала та систематизувала розробки уроків, розробила цікаві завдання для перевірки знань здобувачів освіти, інтерактивні презентації, інфографіки. Усі навчальні, дидактичні матеріали розташувала на персональному сайті. Ірина Миколаївна брала участь у обласних педагогічних читаннях та на засіданні обласної секції професій громадського харчування, де поділилася досвідом створення особистого цифрового освітнього середовища, отримала сертифікат за участь в міжрегіональному науково-практичному семінарі «Професійна діяльність педагога в умовах цифрового освітнього середовища».

Майстри виробничого навчання професії Кухар; Кондитер Левіна В.Г. та Сідень О.В. підготували і провели конкурсне змагання «Вправний кухар», у якому взяли участь здобувачі освіти І та ІІ курсу.

Майстер виробничого навчання Щуцька В.І. підготувала і провела конкурс професійної майстерності «Кращий з професії Продавець продовольчих товарів». У конкурсі взяли участь здобувачі освіти випускної групи № 30, професія Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; Продавець продовольчих товарів.

Вже традиційно в нашому ліцеї щорічно проводиться День відкритих дверей. Викладачі та майстри нашої методичної комісії завжди пропонують цікаві екскурсії нашим закладом та захоплюючі майстер-класи.

З метою демонстрації можливостей професійної (професійно-технічної) освіти, її важливості для економіки України та повсякденного життя, а також підвищення її престижу з 22 по 26 травня 2023 року пройшов Всеукраїнський тиждень професійної освіти. Він відбувся в межах Європейського року навичок.

У рамках тижня в Арбузинському професійному аграрному ліцеї провели ряд заходів.

Учениця ліцею Курманська Дар’я взяла участь у Всеукраїнському кулінарному конкурсі, на який приготувала три страви.

Творча група майстрів в/н та здобувачів освіти взяли участь у on-line марафоні КОЛОДІЙ (МАСЛЯНА) – 2023. За підсумками марафону відео творчої групи майстрів виробничого навчання та майбутніх кухарів нашого ліцею «Приготування мереживних млинчиків» отримало 104 бала із максимальних 120. У номінації «Майстри Профільних навчальних закладів» нагороджено дипломами майстрів виробничого навчання Левіну Валентину Георгіївну та Сідень Ольгу Вікторівну. У номінації «Молодий кухар» нагороджено дипломами першокурсників Лугінця Павла та Лугінця Дмитра.

Протягом року членами комісії було створено навчальні та профорієнтаційні відеофільми, інтерактивні плакати та презентації.

З метою дестабілізації України російські спецслужби активно вербують українських дітей, використовуючи для цього психологічний тиск, маніпуляції та фінансову мотивацію. Основними каналами комунікації є соціальні мережі та месенджери, зокрема Telegram. Ворог заманює підлітків обіцянками легких грошей за виконання різноманітних завдань: від графіті та листівок до тяжких злочинів, таких як підпали авто військових, трансформаторних підстанцій та поштових […]

В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбувся День цивільного захисту, спрямований на підвищення обізнаності та практичних навичок у сфері безпеки. У рамках заходу було проведено евакуаційне навчання, в якому взяли участь учні та працівники ліцею, продемонструвавши злагодженість дій відповідно до встановлених інструкцій. Викладач Бугай Сергій Миколайович детально розкрив питання радіаційної та хімічної небезпек, доповнивши теоретичний матеріал […]

У рамках тижня професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» в ліцеї було проведено низку цікавих пізнавальних заходів.Кулєш Н.В. у співпраці з ученицею 44 групи Габайдуліною Валерією підготували захопливе відео «Великдень у кольорі природи», у якому продемонстрували прості методи екстракції натуральних барвників. Вони показали, як природа щедро дарує нам яскраві кольори для святкового столу.Надзвичайно цікавим став захід «Лабораторія […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x