Змагання – це завжди рух до мрії! А конкурс фахової майстерності допомагає також підтримати інтерес учнів до професії, мотивує їх до кращого навчання, підвищує інтерес до обраної професії та розвиває творчу активність.
В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулися конкурси фахової майстерності в групах № 22, майстер в/н Сідень О. В., № 23 (професія «Кухар; кондитер»), майстер в/н Алейнікова І. М., та гр. 33 (професія «Продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів»), майстер в/н Щуцька В. І. Завдання конкурсів поділялися на дві частини: І – теоретична, ІІ- практична. Під час виконання теоретичної частини учні вирішували тестові завдання, щоб продемонструвати рівень засвоєння теоретичного матеріалу.
Практичне завдання для кухарів гр. 23 складалось із нарізання овочів різними формами, приготування напівфабрикатів з рибної котлетної маси, оформлення та відпуску страв з сиру.
Всі учасники успішно впоралися з завданнями. За підсумками конкурсів призові місця були розподілені таким чином:
1. Ясинська Яна – І місце;
2. Мєрєнкова Ксенія – ІІ місце;
3. Морару Наталія – ІІІ місце.
Практичне завдання для кухарів гр. 22 складалося з приготування бутербродів, формування вареників, формування та подавання млинчиків з різними начинками, приготування салату.
За результатами конкурсу, відповідно до рішення журі, переможцями стали:
1. Ляпало Олена – І місце;
2. Степанова Анна – ІІ місце;
3. Волонтир Тетяна – ІІІ місце
Практичне завдання для продавців полягало у відпрацюванні основних етапів роботи магазину: робота на реєстраторі розрахункових операцій (підготовка до роботи РРО, обслуговування покупців, виконання заключних операцій); робота на електронних вагах (зважування з визначенням сумарної вартості покупки); приймання товарів у відділі (підрахунок накладної, нарахування 20% надбавки на товар), надання консультації на обраний товар.
Учасники конкурсу показали високий професійний рівень та отримали такі результати:
1. Сопінська Алла – І місце;
2. Соломічева Тетяна – ІІ місце;
3. Зіберова Алевтина – ІІІ місце.
Основна мета конкурсів була досягнута. Учні закріпили здобуті знання, уміння і навички, продемонструвавши естетичний смак, професійну етику та відповідальність.
Випробування для здобувачів освіти виявились цікавими і не залишили їх без позитивних вражень і нового досвіду.