Конкурси фахової майстерності

Змагання – це завжди рух до мрії! А конкурс фахової майстерності допомагає також підтримати інтерес учнів до професії, мотивує їх до кращого навчання, підвищує інтерес до обраної професії та розвиває творчу активність.

В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулися конкурси фахової майстерності в групах № 22, майстер в/н Сідень О. В., № 23 (професія «Кухар; кондитер»), майстер в/н Алейнікова І. М., та гр. 33 (професія «Продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів»), майстер в/н Щуцька В. І. Завдання конкурсів поділялися на дві частини: І – теоретична, ІІ- практична. Під час виконання теоретичної частини учні вирішували тестові завдання, щоб продемонструвати рівень засвоєння теоретичного матеріалу.

Практичне завдання для кухарів гр. 23 складалось із нарізання овочів різними формами, приготування напівфабрикатів з рибної котлетної маси, оформлення та відпуску страв з сиру.

Всі учасники успішно впоралися з завданнями. За підсумками конкурсів призові місця були розподілені таким чином:

1. Ясинська Яна – І місце;

2. Мєрєнкова Ксенія – ІІ місце;

3. Морару Наталія – ІІІ місце.

Практичне завдання для кухарів гр. 22 складалося з приготування бутербродів, формування вареників, формування та подавання млинчиків з різними начинками, приготування салату.

За результатами конкурсу, відповідно до рішення журі, переможцями стали:

1. Ляпало Олена – І місце;

2. Степанова Анна – ІІ місце;

3. Волонтир Тетяна – ІІІ місце

Практичне завдання для продавців полягало у відпрацюванні основних етапів роботи магазину: робота на реєстраторі розрахункових операцій (підготовка до роботи РРО, обслуговування покупців, виконання заключних операцій); робота на електронних вагах (зважування з визначенням сумарної вартості покупки); приймання товарів у відділі (підрахунок накладної, нарахування 20% надбавки на товар), надання консультації на обраний товар.

Учасники конкурсу показали високий професійний рівень та отримали такі результати:

1. Сопінська Алла – І місце;

2. Соломічева Тетяна – ІІ місце;

3. Зіберова Алевтина – ІІІ місце.

Основна мета конкурсів була досягнута. Учні закріпили здобуті знання, уміння і навички, продемонструвавши естетичний смак, професійну етику та відповідальність.

Випробування для здобувачів освіти виявились цікавими і не залишили їх без позитивних вражень і нового досвіду.

8 травня ми відзначаємо День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це є нагадуванням для нас — немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній та мирній землі. Сьогодні ми знову змушені боронити власну землю. Але наші мужні воїни продемонстрували всьому світу, що український народ не втратив мужності та сили. Ми низько […]

«Інновації в освіті: проблеми, тенденції та перспективи розвитку» – тема ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції, що була проведена за ініціативою науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області, метою якої став обмін досвідом щодо сучасного стану та подальшого розвитку освіти для забезпечення якісної підготовки конкурентоспроможних фахівців; вдосконалення науково-методичної роботи педагогічних працівників; поширення передового педагогічного досвіду; підвищення творчої […]

День відкритих дверей в ліцеї – це по-своєму цікаве і захоплююче дійство. Весь колектив відповідально готується до зустрічі майбутніх абітурієнтів. 25 квітня ми, як завжди, радо зустрічали наших гостей в стінах ліцею. А завітали до нас випускники Арбузинського ліцею №1 ім. О.Закерничного та Арбузинського ліцею №2 ім. Т.Г.Шевченка. Для кожного класу викладачі провели екскурсію по […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x