У період з 1 по 5 квітня 2024 року у Арбузинському професійному аграрному ліцеї проходив тиждень методичної комісії професій «Кухар; кондитер, Продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів».
Мета проведення тижня – ознайомлення здобувачів освіти та педагогів з новими технологіями в галузі торгівлі та громадського харчування, перевірка набутих знань, вмінь та навичок здобувачів освіти, формування інтересу та поваги до обраної професії.
Тиждень був насичений цікавими заходами: конкурси фахової майстерності, майстер – класи, пізнавальні заходи та ігри, а також олімпіади з предметів професійно-теоретичної підготовки.
Розпочався тиждень з пізнавального заходу «Технологія третього тисячоліття. «Розумна упаковка»», підготовленого викладачем предметів ПТП Мазуренко Н.А.
Олімпіади з предметів професійно-теоретичної підготовки, матеріали для яких підготували викладачі професії «Кухар; кондитер»: Петренко Л.М., Ніколаєнко І.М., Мазуренко Н.А., Сідень О.В., проведено в групах №№ 22, 23. Переможцями олімпіад стали учениці, які набрали найбільшу кількість балів: Степанова Анна, група № 22 та Мєрєнкова Ксенія, група 23.
Ніколаєно І.М. провела гру «Знайди пару» з предмета «Устаткування підприємств харчування» та разом з учнями групи № 22 Ляпало О., Кривіцькою В., Бранковичем А. презентували учнівський проєкт на тему «Математика на кухні».
В рамках проведення методичного тижня майстром в/н Левіною В.Г. з учнями групи №21, були проведені майстер-класи: «Салати-картини», «Мова столових приборів», «Складання серветок».
В творчій атмосфері, яка панувала під час проведення заходів усі присутні отримали позитивні враження та професійні рекомендації, змогли дізнатися про секретну мову етикету столових приборів, як складати серветки до святкового столу та як звичайний салат перетворити на шедевр.