Тиждень мк професій «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу; оператор комп’ютерного набору»

Професійний тиждень — це одна із форм роботи, що містить цілеспрямовану колективну та індивідуальну практичну діяльність педагогів, спрямовану на підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності учнів. Цикл заходів, проведених у межах професійного тижня, спрямований на поглиблення взаємозв`язків між теоретичними знаннями та виробничим навчанням .

Тиждень методичної комісії професій «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу; оператор комп’ютерного набору» проходив в Арбузинському професійному аграрному ліцеї з 25.03.2024 р. по 29.03.2024 р.

Розпочався тиждень з онлайн-вікторини «Лаборант інформує: правда і міфи про молоко», яку підготувала викладачка з професійно-теретичної підготовки Балобанова І.С.

Здобувачі освіти з цих мали змогу перевірити набуті знання, пройшовши веб-квести «Хімічна лабораторія» та «Ключ до знань», які запропонували викладач ПТП Балобанова І.С. та майстер виробничого навчання Ковальська І.В.

З метою підвищення рівня професійної підготовки, удосконалення майстерності, розвитку творчої активності здобувачів освіти, поглиблення та удосконалення знань з професій було проведено конкурси професійної майстерності.

Конкурс з професії Оператор комп’ютерного набору проводився у два етапи: теоретичний і практичний. Здобувачі освіти 43 групи (майстер виробничого навчання Ковальська І.В.) виконували завдання на комп’ютері: працювали в програмі Провідник, виконували роботу з файлом, використовуючи графічний редактор, створювали архів.

В конкурсі Кращий по професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» (майстер виробничого навчання Кулєш Н.В.) взяли участь здобувачі освіти ІІІ курсу групи № 41. Теоретична частина включала анограми, ребуси, коди. – цікаві форми роботи, які позитивно сприймаються учнями. Під час виконання завдань з практичної частини здобувачі освіти продемонстрували свої навички зважування та приготування процентних розчинів, застосовували різні методи розділення сумішей: осадження, декантація, фільтрування та випарювання.

Усі здобувачі освіти впорались із поставленими задачами та показали гарні знання та навички. Здобувачі освіти, які посіли І-ІІІ місця, отримали грамоти та заохочувальні призи.

Переможцями конкурсів стали:

43 група – Левченко Андрій

41 група – Кошарна Варвара.

8 травня ми відзначаємо День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це є нагадуванням для нас — немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній та мирній землі. Сьогодні ми знову змушені боронити власну землю. Але наші мужні воїни продемонстрували всьому світу, що український народ не втратив мужності та сили. Ми низько […]

«Інновації в освіті: проблеми, тенденції та перспективи розвитку» – тема ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції, що була проведена за ініціативою науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області, метою якої став обмін досвідом щодо сучасного стану та подальшого розвитку освіти для забезпечення якісної підготовки конкурентоспроможних фахівців; вдосконалення науково-методичної роботи педагогічних працівників; поширення передового педагогічного досвіду; підвищення творчої […]

День відкритих дверей в ліцеї – це по-своєму цікаве і захоплююче дійство. Весь колектив відповідально готується до зустрічі майбутніх абітурієнтів. 25 квітня ми, як завжди, радо зустрічали наших гостей в стінах ліцею. А завітали до нас випускники Арбузинського ліцею №1 ім. О.Закерничного та Арбузинського ліцею №2 ім. Т.Г.Шевченка. Для кожного класу викладачі провели екскурсію по […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x