Сучасний професійний працівник – це не лише носій певної кількості знань. Він повинен активно, самостійно і творчо діяти в різних виробничих ситуаціях, вміти приймати відповідні рішення з необхідним ступенем ризику, що і визначає рівень кваліфікації фахівця.
Коли великої уваги надається якості харчових продуктів, екології довкілля, професія лаборанта набуває більшої ваги.
20 грудня, відповідно до навчальної програми, у групі № 41 (професія Оператор комп’ютерного набору; Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу) відбулася перевірна робота. Комплексне завдання передбачало перевірку вмінь здобувачів освіти користуватися хімічним посудом різного призначення та іншим допоміжним обладнанням, визначати групи лабораторного посуду, проводити розрахунки для приготування розчинів, проводити зважування сухої речовини та відмірювання розчинника, користуватись ареометром.
Найкращі знання та вміння продемонстрували Губа Рада, Кошарна Варвара, Полянський Станіслав.