Професія кухаря дуже творча, вона цікава для тих, хто любить частувати інших смачними стравами та вигадувати нові смаки. Кухар – це людина, яка професійно готує страви , вміє їх оформити та подати. Попри те, що кухар користується встановленими рецептами страв, він може вносити до них зміни.
Стати хорошим кваліфікованим фахівцем дано не кожному. Насамперед, кухар повинен любити свою справу, володіти уявою і мати творчий потенціал. Кухарями стають талановиті, організовані, охайні і уважні до деталей люди.
27 грудня в Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулася перевірна робота у групі №22, професія Кухар; Кондитер (майстер виробничого навчання Сідень О. В).
Майбутні кухарі готували страви з риби, нерибних продуктів моря та з різних видів м’ясної продукції.
Найкраще справилися із завданнями та отримали високі бали Степанова Анна, Ляпало Олена, Кривіцька Вікторія, Миндру Кароліна, Бранкович Андрій, Волонтир Тетяна, Лугінець Дмитро та Лугінець Павло.