Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Праця кухаря важка, кропітка, але дуже потрібна людям. Маючи творчу фантазію та смак, кухар зі звичайних продуктів, готує справжні шедеври кулінарної майстерності. Він вміє виділити правильні смакові поєднання продуктів, їх пропорції. Постійно шукає і створює щось нове. Саме тому інтерес до розвитку професії був у всі часи і не втрачає своєї актуальності в сучасному житті.
В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулася перевірна робота у групі №21( професія Кухар; кондитер), майстер виробничого навчання Левіна В.Г. Здобувачі освіти виконували завдання на кваліфікацію кухар 4-го розряду: готували м’ясні страви, вироби з тіста, солодкі страви та напої. Найкраще виконали роботи Кобець Оксана, Миндру Яна, Тужилкіна Каміла.