Конкурси фахової майстерності

Змагання – це завжди рух до мрії! А конкурс фахової майстерності допомагає також підтримати інтерес учнів до професії, мотивує їх до кращого навчання, підвищує інтерес до обраної професії та розвиває творчу активність.

В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулися конкурси фахової майстерності в групах № 22, майстер в/н Сідень О. В., № 23 (професія «Кухар; кондитер»), майстер в/н Алейнікова І. М., та гр. 33 (професія «Продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів»), майстер в/н Щуцька В. І. Завдання конкурсів поділялися на дві частини: І – теоретична, ІІ- практична. Під час виконання теоретичної частини учні вирішували тестові завдання, щоб продемонструвати рівень засвоєння теоретичного матеріалу.

Практичне завдання для кухарів гр. 23 складалось із нарізання овочів різними формами, приготування напівфабрикатів з рибної котлетної маси, оформлення та відпуску страв з сиру.

Всі учасники успішно впоралися з завданнями. За підсумками конкурсів призові місця були розподілені таким чином:

1. Ясинська Яна – І місце;

2. Мєрєнкова Ксенія – ІІ місце;

3. Морару Наталія – ІІІ місце.

Практичне завдання для кухарів гр. 22 складалося з приготування бутербродів, формування вареників, формування та подавання млинчиків з різними начинками, приготування салату.

За результатами конкурсу, відповідно до рішення журі, переможцями стали:

1. Ляпало Олена – І місце;

2. Степанова Анна – ІІ місце;

3. Волонтир Тетяна – ІІІ місце

Практичне завдання для продавців полягало у відпрацюванні основних етапів роботи магазину: робота на реєстраторі розрахункових операцій (підготовка до роботи РРО, обслуговування покупців, виконання заключних операцій); робота на електронних вагах (зважування з визначенням сумарної вартості покупки); приймання товарів у відділі (підрахунок накладної, нарахування 20% надбавки на товар), надання консультації на обраний товар.

Учасники конкурсу показали високий професійний рівень та отримали такі результати:

1. Сопінська Алла – І місце;

2. Соломічева Тетяна – ІІ місце;

3. Зіберова Алевтина – ІІІ місце.

Основна мета конкурсів була досягнута. Учні закріпили здобуті знання, уміння і навички, продемонструвавши естетичний смак, професійну етику та відповідальність.

Випробування для здобувачів освіти виявились цікавими і не залишили їх без позитивних вражень і нового досвіду.

Сьогодні, 6 грудня, Україна відзначає День Збройних сил України та День Святого Миколая. В цей день, ми ще раз дякуємо військовим за їхню щоденну працю та відданість. Вони – справжні чарівники, які дарують нам мир і надію, та герої, які творять дива. Наші захисники і захисниці мають неймовірні мужність, силу волі та любов до України. […]

Учні Арбузинського професійного аграрного ліцею долучилися до Міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика, перший етап якого проводився учора, 28 жовтня,у нашому закладі. Його мета – обрати кращого з кращих для участі в наступному етапі.З дванадцяти учасників найкраще справилася з завданнями учениця гр.22, професія Кухар; Кондитер, Кривіцька Вікторія. Вітаємо нашу переможницю, а разом з нею всіх учасників […]

25 жовтня освітяни та здобувачі освіти Арбузинського ПАЛ разом долучилися до традиційної об’єднавчої акції – Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Символічно і дуже приємно, що текст диктанту читав наш захисник Павло Вишебаба , один з тих, хто продовжує писати історію героїзму українського народу. Цей щорічний захід покликаний ще раз нагадати всім українцям, що ми – єдиний […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x