Лаборанти хіміко-бактеріологічного аналізу – це фахівці, які відіграють важливу роль у різних сферах життя. Вони перевіряють безпеку харчових продуктів (проводять дослідження харчових продуктів на наявність шкідливих мікроорганізмів, токсинів та інших забруднень), контролюють стан довкілля та запобігають його забрудненню (проводять дослідження ґрунту, води та повітря на наявність забруднювачів, беруть участь у моніторингу викидів промислових підприємств та очисних споруд), забезпечують дотримання санітарно-гігієнічних норм у лабораторіях, ведуть документацію, готують звіти про результати досліджень.
Перевірна робота – важливий етап у навчанні лаборантів хіміко-бактеріологічного аналізу, який допомагає їм закріпити теоретичні знання та здобуті практичні навички, необхідні для виконання професійних обов’язків.
17 квітня, відповідно до навчальної програми, у групі № 41 (професія Оператор комп’ютерного набору; Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу, майстер виробничого навчання Кулєш Н.В.) відбулася перевірна робота. Комплексне завдання передбачало перевірку навичок здобувачів освіти визначати назву та призначення обладнання, яке необхідне для відбору проб та проведення органолептичного та фізичного аналізу сировини, визначення фізичних властивостей та органолептичної оцінки проб зерна, комбікорму, молока, м’яса, риби, меду та яєць.
Найкращі знання та вміння продемонстрували Полянський Станіслав, Губа Рада та Кручок Тетяна.