Українська національна перша страва

Український борщ набув міжнародного визнання, він увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Всюди він має певні відмінності, які підкреслюють особливості окремих регіонів України, звідси і його назви: «Київський», «Чернігівський», «Полтавський», «Галицький» та інші, але найбільш поширений борщ «Український» з пампушками. Борщ є частиною українського культурного спадку та його самобутності.

Борщ — універсальна рідка страва, що вариться з різноманітних овочів і добре доповнює будь-який стіл. Він яскравий у прямому і переносному сенсі, йому присвячені свята та низка борщових фестивалів, які щороку проводять у різних містах України.

У будь-який сезон його можна готувати вдома, замовляти у звичайних їдальнях або вишуканих ресторанах.

На уроці виробничого навчання в Арбузинському професійному аграрному  ліцеї  учні другого курсу професії Кухар; Кондитер під керівництвом майстра виробничого навчання Левіної Валентини Георгіївни готували борщ «Український» із запашними пампушками.

Майбутні кухарі отримали заряд позитивних емоцій, готуючи та дегустуючи унікальну страву, що символізує смак, здоров’я, добробут, домашній затишок, родину, справжні українські традиції.

З метою дестабілізації України російські спецслужби активно вербують українських дітей, використовуючи для цього психологічний тиск, маніпуляції та фінансову мотивацію. Основними каналами комунікації є соціальні мережі та месенджери, зокрема Telegram. Ворог заманює підлітків обіцянками легких грошей за виконання різноманітних завдань: від графіті та листівок до тяжких злочинів, таких як підпали авто військових, трансформаторних підстанцій та поштових […]

В Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбувся День цивільного захисту, спрямований на підвищення обізнаності та практичних навичок у сфері безпеки. У рамках заходу було проведено евакуаційне навчання, в якому взяли участь учні та працівники ліцею, продемонструвавши злагодженість дій відповідно до встановлених інструкцій. Викладач Бугай Сергій Миколайович детально розкрив питання радіаційної та хімічної небезпек, доповнивши теоретичний матеріал […]

У рамках тижня професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» в ліцеї було проведено низку цікавих пізнавальних заходів.Кулєш Н.В. у співпраці з ученицею 44 групи Габайдуліною Валерією підготували захопливе відео «Великдень у кольорі природи», у якому продемонстрували прості методи екстракції натуральних барвників. Вони показали, як природа щедро дарує нам яскраві кольори для святкового столу.Надзвичайно цікавим став захід «Лабораторія […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x